Aktuel Elektronik: GPower er meget mere end LabVIEW-arkitekter [Artikel]

Baseret på vores seneste historier er vi endt på forsiden i den syvende udgave af Aktuel Elektronik. Læs hele artiklen her, hvor du også vil finde et link til den originale artikel.

Med ansættelsen af tre nye medarbejdere og etablering af et nyt kontor lige før årsskiftet er GPower slået ind på en ekspansionskurs, der på sigt også vil involvere proprietære produkter og løsninger.

GPower har længe været anerkendt som en af de mest værdifulde partnere for National Instruments i Danmark, hvor GPowers grundlægger, Steen Schmidt, hen ad vejen har udviklet en række meget spændende måletekniske løsninger til blandt andet vindmøllesektoren. Disse løsninger har typisk haft afsæt i NI’s LabVIEW-software og en række dataopsamlingsmoduler fra samme virksomhed, men med tiden er ambitionerne hos GPower vokset til mere end ”bare” dét.

– Det var jo for at frigøre Steen Schmidts ressourcer til ny og spændende produktudvikling, at jeg kom til virksomheden for at tage mig af den administrative del. GPower har potentiale til meget mere end det eksisterende produktudbud, men det kræver selvfølgelig en strategi, som kombinerer de eksisterende styrker med projekter, der kan virke uddannende for virksomhedens tekniske eksperter. Og så skal der være plads til nye folk, indleder Martin Boje, der sidste år blev indrulleret i GPower som administrerende direktør.

Netop plads til udvidelse er grunden til, at GPower omkring årsskiftet flyttede til nye lokaler, hvor der i høj grad er bedre plads. På nuværende tidspunkt er virksomheden vokset til 10 ansatte, men der er plads til mange flere. Rammerne giver mulighed for 26 mand, ligesom der er bedre laboratoriefaciliteter og tilhørende lagerfaciliteter, hvad der bestemt godt kan få en betydning, i takt med at virksomheden udvikler sit produktprogram.

Flere projekter retfærdiggør flere medarbejdere

Flere projekter og produkter er lig med flere medarbejdere. Fra 1. maj 2018 er der kommet endnu to nye medarbejdere til hos GPower. Det stigende antal projekter inden for forskellige brancher og en løbende udvikling af virksomhedens modulære software kræver flere systemudviklere til GPowers udviklingsafdeling. Det betyder, at virksomheden nu har ansat Jeppe Lohse som ny systemudvikler til udviklingsprojekter. Jeppe Lohse er imidlertid ikke den eneste nye medarbejder, som startede 1. maj. GPower har også ansat en erfaren projektleder til projektstyring af eksisterende og fremtidige projekter, nemlig Michael Prisskov Lundsgaard. Michael har blandt andet mere end 10 års erfaring med projektstyring i forbindelse med software- og hardwareprojekter.

– Vores forventninger til fremtiden er, at vi sideløbende med eksterne projekter kommer til at videreudvikle på vores modulære software, så vi kan gøre kvalitetsinstrumenter tilgængelige for langt flere end hidtil. I den forbindelse glæder vi os også til, at vi i løbet af et par måneder kan lancere vores produktsalgsside, da den er med til at understøtte vores fremtidige fokus på både projekt- og produktsalg, fortæller Martin Boje.

Væk med ”timelønskonsulentarbejdet”

Martin Boje fortæller dermed også, at GPower nu går langt forbi det tidligere image som ”LabVIEW-arkitekter”. Virksomheden skal ikke længere fungere som timelønskonsulenter. Det er selvfølgelig en god og tryg arbejdsmodel, men den er ikke særlig fremsynet. I stedet vil GPower parallelt med en række kundeopgaver udvikle egne prototyper og senere produkter, som kan give GPower et proprietært program. Det skal løbende kunne justeres ind til konkrete kundebehov, så man med en platformsfilosofi meget hurtigt kan levere færdige løsninger til kunderne – mere eller mindre med afsæt i egne designs og algoritmer.

– Steen Schmidt har beskrevet en masse add-ons til NI’s produkter, blandt andet modulære overbygninger til Compact-RIO-platformen. Det er en glimrende model, for på den måde kan et projekt i realiteten være op mod 80 procent færdigt allerede ved designstarten, og det vil gøre ”prisbilligt” til et nøgleord i forhold til kundespecifikke projekter. Det vil åbne døren for også små og mellemstore virksomheder, som trygt kan købe sig til hjælp til design og udvikling til en særdeles nådig pris, konstaterer Martin Boje.

GPower har også indledt et strategisk samarbejde med NI om at binde sidstnævntes modulære hardwareplatform sammen med GPowers modulære softwareplatform. Det vil på sigt føre til udviklingen af spændende nye ”standardprodukter”, der uden tvivl vil komme flere kundegrupper til gode. Steen Schmidt forestiller sig en produktmatrix, hvor man på hardwaresiden kan bevæge sig fra boards i kreditkortstørrelsen over moduler og print til deciderede RIO-chassisløsninger, mens man op ad den funktionelle akse kan have dataopsamling, signalgenerering og en kombination af begge i high-end løsningerne. Det er dog en model, som kan justeres hen ad vejen. Men vejen til færdige produkter er blevet kortere for kunderne – uanset om udgangspunktet er en LabVIEW-applikation eller en helt anden løsning.

Del:

Del på linkedin
LinkedIn
Del på facebook
Facebook
Del på email
Email
#blog

Tidligere indlæg